Ilse De Bevere

Dierenarts & Echografie

 

Abdominale echografie en echografie van het hart van hond en kat is nu ook mogelijk binnen uw praktijk.


Al sinds de begin jaren van de veterinaire echografie houdt ik mij bezig met de echografie van kat en hond. Binnen de praktijken waar ik werk blijk ik op deze manier een vaktechnisch en commercieel interessante collega te zijn.


U kunt mij inhuren voor het verrichten van een echografie onderzoek van uw patienten. Hierdoor kunt u patiënten die echografie onderzoek nodig hebben binnenboord houden. Dit leidt tot een grote tevredenheid van de baasjes. Ook zal het aanbieden van echografie in uw praktijk extra werkzaamheden genereren in vervolgtrajecten (operaties, bloedonderzoek, medicatie).


Echografie betekent voor mij echografie van de gezelschapsdieren in brede zin van het woord. Dit gaat van diagnose van blaasstenen, pyometra, via pyelonefritis, pericardovervulling, DNAB’s onder echobegeleiding en bijnieren tot hartebasistumoren, kleplekkages en stenoses.


Ik ken mijn grenzen goed en verwijs in goed overleg met de eigenaar en behandelend dierenarts natuurlijk indien nodig door naar een specialist. Dit zal over het algemeen een cardioloog of internist zijn.


Met de huidige focus op verantwoord antibioticagebruik is het belangrijker dan ooit om aan voldoende diagnostiek te doen, om zo onnodig of inefficiënt gebruik van antibiotica te voorkomen. Op dit vlak kan ik ook door middel van echografie ook voor uw praktijk een duidelijke meerwaarde hebben.


Ook bij rontgenfoto’s kunt u bij mij terecht. Met name in buik en thorax foto’s weet ik vaak net dat beetje extra informatie uit de foto te halen. Stuur de foto’s digitaal op en ik beantwoord uw mail vaak binnen de dag.